Elena Stanciu, Nutrition & Wellness Coach

Suflet pentru Hrană a apărut în 2009. Simțeam o nevoie acută de a face ceva concret pentru a contrabalansa efortul intelectual uriaș pe care la vremea restectivă (și presupun că și acum) îl cerea munca în domeniul publicității. Am început să gătesc și să scriu despre asta. Mai important de atît, am început să mă împrietenesc cu mîncarea, care nu fusese niciodată pînă atunci aliata mea.

Distracția din bucătărie s-a transformat în timp în pasiune pentru nutriție și am început să studiez tot mai mult efectele pe care hrana le are asupra stării de sănătate. S-au înmulțit cărțile citite și articolele pe aceste teme, am observat că există un real interes în comunitatea mea și am decis că este nevoie să merg și mai în profunzime cu acest subiect.

În 2018 am obținut certificarea de Health Coach de la Dr. Sears Wellness Institute (SUA) și am început să ofer servicii de coaching privat și să organizez programe de grup pentru toți cei interesați să se simtă mai bine, să corecteze obiceiuri alimentare defectuoase.

Anul trecut, în 2019, am făcut un pas mai departe și am început să studiez medicină funcțională la The School of Applied Functional Medicine (SUA). Sunt încă studentă aici, dar metodologia pe care această instituție o folosește îmi permite să aplic deja cunoștințele acumulate în primele luni de studiu.

Află mai multe despre mine

TESTIMONIALE

În afara sfaturilor pertinente, ceea ce o face atît de specială pe Elena este capacitatea de a înțelege contextul specific al fiecărui client și a-și adapta sugestiile. La asta se adaugă abordarea holistica, este primul specialist care îmi descrie impactul stresului și al somnului asupra dietei și sugerează acțiuni concrete în aceste direcții. O plăcere să lucrezi cu Elena, un adevarat partener, nu numai în programele de grup, dar mai ales în sesiunile individuale. Am recomandat-o cu toată încrederea oricui am considerat că i-ar fi utilă experiența ei!

Mădălina, program nutrițional de grup 2018, program Reboot & Recharge 2019, coaching privat

Îi mulțumesc Elenei pentru generozitatea și profesionalismul de care a dat dovadă în discuțiile noastre și pentru modul în care știe să elimine barierele geografice în interacțiunile cu noi, cei de pe alt contient/fus orar. M-a ajutat să conștientizez cîteva lucruri foarte importante în materie de nutriție și wellness. O recomand cu toată căldura!

Cătălina, coaching privat

Elena mi-a oferit informații utile și ușor de aplicat în practică. Unele lucruri mi se păreau cunoscute, dar faptul că e totul bine organizat m-a făcut să înțeleg mai bine ce și cum să mănînc sau să nu mănînc și să înțeleg cîteva principii de bază în nuțritie și wellness în general. Un pic de determinare și perseverență și… ups … au dispărut cîteva kilograme și cîteva obiceiuri greșite din viața mea.

Angelica, program Gura de Slăbire 2019

Mi-a plăcut Elena de la primele articole pe care le-am descoperit acum ceva ani. Mereu am apreciat devotamentul și pasiunea ei pentru ceea ce face și face frumos și din suflet.
Tratează orice subiect propus cu profesionalism și omenie si cu multa dăruire. Eu așa am simțit în sesiunile private, unde voi reveni cu siguranță, cînd o să mai vreau să aprofundez și alte subiecte. Habar nu aveam de impactul deregrărilor hormonale pe atâtea niveluri și ce înseamnă rezistența la insulină și cum o putem calma. Ești un rollercoaster informațional, draga mea! Mă bucur că te-am accesat și că m-ai ajutat mai mult decât conștientizam că aș avea nevoie!

Bianca, coaching privat
În urma noului regim de viață, la mine situația stă în felul următor: am reușit să nu mă ating de dulciuri și de făinoase, cu excepția pîinii cu maia, și aceea doar în cazuri foarte rare. A început să îmi placă din nou să gătesc. Mă simt EXCELENT! Chiar dacă nu sunt în linii normale cu somnul, am mult mai multă energie. Nu mai sunt pufoasă! Adică mai am de dat jos, însă nu mai e pufoșenia aia care, sincer, m-a speriat. Am dat luna aceasta, pe cîntar, aproape 4 kg jos; este prima lună după naștere cînd acul cîntarului s-a dus în jos.
Laura, program Gura de Slăbire 2019

Felicitări, Elena! Cu ajutorul programului nutrițional creat de tine, am reușit să fiu mai ordonată din punct de vedere alimentar, să includ postul intermitent în stilul meu de viață și am scăpat de pofta de dulce. Ești o oază de inspirație pentru mine. Mult succes în continuare!

Cristina, program nutrițional de grup 2018

O urmăresc pe Elena de multă vreme pe Facebook. Întotdeauna am avut ce învăța de la ea. Anul trecut m-am înscris în programul ei, în urma căruia am rămas cu bunul obicei al postului intermitent. În urma programului analizele mele au fost foarte bune și eu am foarte multă energie. Ultimul ei program de grup e WOW! Merită să-l încercați, aveți numai de cîștigat! Îți mulțumesc, Elena, că împărtășești cu noi ceea ce tu știi, sper ca recunoștința noastră să se întoarcă la tine însutit!

Aurelia, program nutrițional de grup 2018, program Reboot & Recharge 2019

Elena este minunată! Dornică, răbdătoare, înțelegătoare! Mi-a plăcut foarte tare programul de grup la care am participat, am ieșit de acolo cu multe învățăminte noi și cu entuziasm pentru mai departe. În cadrul sesiunii private, Elena mi-a mai explicat niște aspecte și mi-a trimis materiale pentru documentare. Ba chiar s-a oferit să mă ajute cu un follow-up. Pentru mine au contat mult toate. Îi pasă de oamenii pe care îi ajută și asta face diferența.

Laura, program Reboot & Recharge 2019

De ceva timp mă tot străduiesc să găsesc cuvintele potrivite pentru experiența mea legată de coaching-ul cu Elena. Nu le mai caut. Ceea ce am crezut la început că va fi de fapt o confirmare a ceea ce credeam că știu deja, s-a transformat într-o călătorie în zone pe care nu le bănuiam, schimbînd idei vechi cu informații la zi și deschizîndu-mi apetitul pentru propriile descoperiri. Am apreciat mult și partea cu cititul etichetelor prin prisma a ceea ce discutasem; a făcut lumină în păsăreasca a lungilor liste de ingrediente (inutile în cel mai bun caz). All in all, good job, Elena! Mulțumim și sper să ne mai auzim!

Mihaela, coaching privat

Extraordinar! Mi-a plăcut foarte mult seminarul de citire a etichetelor, plin de informații prețioase și foarte bine documentat. Elena pune multă pasiune în ceea ce face. Aștept cu interes evenimentele viitoare și mulțumesc pentru tot ce am învățat!

Ecaterina, seminar „Învață să citești etichetele produselor alimentare”, București 2018
Citește mai departe

Coaching pentru sănătate digestivă

Detalii
 • corectare aciditate gastrică și reflux esofagian

 • re-echilibrare nivel Helicobacter

 • optimizarea digestiei (diaree/constipație)

 • optimizarea funcției hepatice & biliare

 • sindromul colonului iritabil

 • re-echilibrare nivel Candida Albicans

 • educație nutrițională & de wellness cu applicabilitate directă în viața de zi cu zi

 • nutriție: nutrienți, surse de hrană, ingrediente de evitat, igiena mesei, compunerea unei mese echilibrate

 • wellness: surse, efecte și metode de management/optimizare ale stresului, încărcăturii toxice, somnului și sportului

Program educativ 

Detalii

Coaching pentru slăbit

Detalii
 • identificarea cauzelor profunde care au dus la acumularea de kilograme (evaluarea dietei actuale și stilului de viață, analize de laborator, istoric medical)

 • nutriție terapeutică personalizată

 • practici și terapii alternative care susțin optimizarea funcțiilor metabolice și endocrine

 • în scris sau cu întîlnire live

 • potrivită pentru situații punctuale în care simți că ai nevoie de ajutor (ex: optimizare nutrienți, recomandări de investigații medicale, simptome ocazionale)

Sesiune coaching punctuală

Detalii

Newsletter

Abonații la newsletter află primii despre serviciile noi de coaching, programele online sau evenimentele live pe care le fac atunci cînd vin în vizită în România. Din cînd primesc și reduceri sau consultații gratuite. Dacă nu te-ai înscris deja, o poți face cu ajutorul formularului de mai jos.