Iubesc simplitatea în general și cu atît mai mult în bucătărie, cînd e vorba despre rețete. Probabil pentru că nu sunt cea mai răbdătoare persoană din lume (încerc să mă educ, de ani de zile, și sunt mai bine acum ca pe vremuri) și dacă vreau ceva, vreau acum. Tot e bine că nu mai asociez acest acum cu datul fuga la magazin și cumpărat orice e mai la îndemînă pe raft. Prefer să investesc jumătate de oră în amestecat ingrediente și uitat lung prin geamul cuptorului decît să mănînc orice e dulce și produs într-o fabrică.

Biscuiții se fac extrem de rapid și sunt super super gustoși. Nici nu-mi aduc aminte exact cînd am folosit ultima oară ciocolată în vreo rețetă, uitasem ce gust bun are combinată cu alte ingrediente, simțită doar pe ici și colo. Aici nu prea găsesc boabe din acelea de ciocolată de folosit în astfel de rețete – adică se găsesc, gîrlă, dar sunt varianta de care prefer să stau departe, cu cacao falsă și mult zahăr. Acum mi-am dat seama (deh, minte bătrînă, merge mai greu) că pot folosi tabletă de ciocolată neagră, pe care să o dau pe răzătoare sau să o toc cu un cuțit. Ceea ce am și făcut și a funcționat perfect.

Opt ingrediente am folosit și totul a fost gata în cel mult jumătate de oră. Din cantitățile menționate mi-au ieșit aproximativ 15 biscuiți. O caracteristică foarte pronunțată au biscuiții de față comparat cu alții pe care i-am mai făcut de-a lungul timpului – se mestecă greu. Nu e ceva e speriat, nu sunt tari, ci mai degrabă chewy (gumilastici) pentru că am folosit 100% făină integrală, genul acela în care identifici cu ușurință bucăți din bobul de grîu. Probabil că dacă folosești făină albă sau jumi-juma, biscuiții vor ieși mai fini ca textură și mai ușor de mestecat. Eu îi prefer așa, simt că mănînc ceva bun și mă satură foarte repede.

Poți, de asemenea, să înlocuiești făina integrală de grîu cu o făină fără gluten; în România există atîtea opțiuni în magazinele de tip Plafar – de la hrișcă la cocos sau orez, migdale și mai știu eu ce. Cu siguranță vor avea arome diferite, dar hey, nu e rocket science aici, bucătăria ar trebui să fie un loc de distracție și experimentare.

Gata, nu mai lungesc mult, îți mai zic ca și altă dată să alegi cele mai bune ingrediente – făină de calitate, ouă organice dacă se poate (sau de țară), ciocolată neagră, unt de arahide fără adaos de zahăr șamd.

Biscuiți integrali cu unt de arahide, cocos & ciocolată
Author: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 15
 
Ingredients
  • 1 + ½ cup făină integrală de grîu
  • 1 ou
  • ⅓ cup + încă 3 linguri pline de ulei de cocos
  • ⅓ zahăr sau miere
  • 3 linguri unt de arahide fără adaos de zahăr
  • 2 linguri fulgi de cocos
  • ⅓ dintr-o ciocolată Ritter Sport neagră
  • 1 linguriță praf de copt
Instructions
  1. Dă dumul cuptorului la 180 grade Celsius. Pregătește tava ca să o ai la îndemînă - prin pregătit înțeleg să pui hărtie de copt pe ea.
  2. Amestecă într-un castron oul cu zahărul și uleiul de cocos pînă obții o compoziție cremoasă și zahărul este complet topit. Adaugă untul de arahide și amestecă pînă se uniformizează compoziția.
  3. Poți integra acum și restul ingredientelor - praf de copt, făină, fulgi de cocos.
  4. Ciocolata toac-o grosier cu un cuțit și amestec-o și pe ea în aluatul de biscuiți.
  5. Ia cu lingura aluat și pune-l pe tavă. poți să te joci cu forma biscuiților și să-i mai ordonezi/turtești un pic cu ajutorul unei fuculițe.
  6. Presară un pic de ciocolată pe deasupra și dă la cuptor aproximativ 15 minute.
  7. Scoate și lasă să se răcească bine înainte de a-i mînca.
Notes
Poți să presari pe deasupra fulgi de cocos sau scorțișoară.
Biscuiții rezistă foarte bine cîteva zile, eu i-am băgat la frigider ca să nu mi-i atace furnicile (deh, viața la tropice) dar cred că țin bine și într-un borcan de sticlă cu capac.

Sper să-ți placă rețeta, să o încerci și să-ți fie de bine!