Humus cu sfeclă roșie
Author: 
Cuisine: Middle Eastern
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
 
Ingredients
  • 400g năut fiert (1 conservă)
  • 4-5 linguri ulei de măsline extra virgin
  • 4-5 linguri din apa din conservă (ai nevoie cît să meargă lejer robotul)
  • 3 căței de usturoi
  • ½ sfeclă roșie fiartă (sfeclă de mărime medie)
  • 1 lingură plină ochi cu pastă de tahini
  • 1 linguriță sumac
  • 1 linguriță chimion măcinat
  • sare după gust
Instructions
  1. Pui toate ingredientele în robotul de bucătărie și mixezi pînă obții o pastă fină.
  2. Transferi într-un bol, presari pe deasupra puțin ulei de măsline și (dacă dorești) pătrunjel proaspăt tocat.
  3. Servești cu pîine, lipie sau felii de crudități - morcovi, castraveți.
Recipe by Elena Stanciu - Food & Wellness Coach at https://stage.underweb.ro/sph/vegan-monday-humus-cu-sfecla-rosie/