Supă cremă de mazăre
Author: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 4
 
Ingredients
  • 2 cups mazăre congelată (pre-fiartă)
  • 4 florete de conopidă
  • ½ cup dovleac plăcintar (opțional)
  • 1l de apă pentru fiert legumele (vei folosi din ea mult mai puțin)
  • 1 lingură ulei de măsline
  • chimion - cît apuci între degete
  • fenicul - cît apuci între degete
  • ½ linguriță turmeric
  • sare după gust
Instructions
  1. Pune apa la fiert într-o oală de mărime medie. Pînă dă în clocot pregătește legumele - spală și curăță dovleacul și conopida măsoară mazărea.
  2. Cînd a dat apa în clocot pune legumele, condimentele și uleiul de măsline. Lasă la fiert 15 minute.
  3. Scoate legumele într-o sită. Păstrează supa. Lasă legumele să se răcorească 5 minute, apoi bagă-le în blender împreună cu 2 cești din supa în care au fiert.
  4. Poți pune mai multă supă, depinde numai de tine cît de cremoasă vrei să fie supa la final. Cînd ai potrivit-o ca și consistență, scoate-o din blender înapoi în oala în care ai fiert legumele. Sau în alt vas, nu contează, ziceam doar să nu murdărești prea multe vase.
  5. Sărează după gust și servește călduță.
Recipe by Elena Stanciu - Food & Wellness Coach at https://stage.underweb.ro/sph/vegan-monday-supa-crema-de-mazare/