Mîncare de linte roșie cu spanac și semințe de pin
Author: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 2
 
Ingredients
  • ½ cup linte roșie spălată
  • 2 cepe albe mici
  • 3cm de gimbir proaspăt dat pe răzătoare
  • 5 căței de usturoi
  • 4 semințe de cardamon
  • 4 cuișoare
  • 1 linguriță de semințe de muștar
  • 1 linguiță de boabe de piper negru zdrobite grosier
  • linguri de ulei vegetal
  • 4 bile de spanac congelat (sau 1 mînă generoasă de spanac baby proaspăt)
  • 3 roșii tăiate cuburi
  • 1 lingură semințe de pin
  • sare după gust
  • un cub de un (opțional)
Instructions
  1. Pregătește toate ingredientele - ceapa tocată mărunt, ghimbirul dat pe răzătoare, spanacul tăiat bucăți (cel congelat) sau spălat și scurs (cel proaspăt), lintea clătită cu jet de apă rece, usturoiul curățat și tocat grosier.
  2. Pune uleiul într-o oală, adaugă toate ingredientele înafară de linte, spanac, roșii, sare, unt. Călește la foc mic 5 minute sau pînă cînd ceapa este translucidă.
  3. Adaugă lintea și amestecă 1-2 minute.
  4. Adaugă apă puțin cîte puțin, amestecînd tot timpul. Lasă timp ca lintea să absoarbă apa înainte de a mai pune încă un pic. Ar trebui în 15 minute să o vezi că "înflorește" - adică boabele sunt zdrențuite pe margini. Asta înseamnă că este gătită. Ca să fii sigur, gustă și vezi dacă lintea este moale.
  5. Adaugă spanacul și roșiile. Mai lasă pe foc încă 5 minute și gata, poți pune sare după gust.
  6. Servește cu cilantro sau pătrunjel și semințe de pin. Poți pune alături de linte un ou fiert sau jumătate de avocado cremos.
Recipe by Elena Stanciu - Food & Wellness Coach at https://stage.underweb.ro/sph/mincare-de-linte-rosie-cu-spanac-si-seminte-de-pin/