Biscuiți digestivi din ovăz
Author: 
Recipe type: Dessert
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 34
 
Ingredients
  • 350g fulgi de ovăz
  • 80g zahăr brun nerafinat
  • 200g apă
  • ½ linguriță praf de copt
  • 1 mînă de stafide
  • 50g unt topit
  • 4 linguri ulei de cocos
Instructions
  1. Fulgii de ovăz ar trebui să fie din cei steel-cut, adică varianta cel mai puțin procesată. Îți recomand să păstrezi pentru rețetă jumătate din ei așa cum sunt, iar pe restul să-i rîșnești cît de fin se poate. Dacă nu ai rîșnită, folosește jumătate fulgi integrali și jumătate din cei instant.
  2. Pune apa la fiert și topește zahărul și untul în ea.
  3. Toacă grosier stafidele sau orice fruct ai decis să folosești.
  4. Amestecă ingredientele uscate - fulgii de ovăz, fructele, praful de copt.
  5. Toarnă apa caldă peste acest amestec, adaugă și uleiul de cocos și frămîntă pînă obții un aluat. Nu va fi elastic, asta e sigur, dar ar trebui să îl poți întinde cu sucitorul - cel mai ușor este să folosești două coli de hîrtie de copt între care să întinzi aluatul. Presară făină integrală peste aluat dacă ți se pare că este prea lipicios.
  6. Întinde aluatul în strat de 1cm și taie-l în forma dorită. Eu am folosit un pahar cu diametrul de aprox. 6cm.
  7. Înțeapă biscuții cu o scobitoare pe ici pe colo și coace-i la 180 grade Celsius vreme de 20-25 de minute.
Recipe by Elena Stanciu - Food & Wellness Coach at https://stage.underweb.ro/sph/cum-sa-elimini-zaharul-din-alimentatie/