Supă de legume în stil asiatic
Author: 
Cuisine: Asian
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 4
 
Ingredients
  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 avocado
  • 1 tijă de țelină Apio
  • 4 căței de usturoi
  • 1 ceapă albă mică
  • 1 mînă zdravănă de tăiței de orez
  • 1 linguriță praf de usturoi
  • 1 linguriță boia dulce
  • 2 lingurițe semințe de susan
  • 2 lingurițe semințe de cînepă
  • cilantro sau pătrunjel proaspăt
  • sare și piper după gust
Instructions
  1. Ca la orice supă sau ciorbă - cureți, speli, tai după pofta inimii legumele și le pui la fiert. Eu le-am lăsat cam jumătate de oră - legumele de aici se fierb mai repede decît cele din România, nu am explicație.
  2. Adaugi de la început boia și praf de usturoi.
  3. Cînd sunt gata legumele, adaugi tăițeii. De obicei tăițeii de orez necesită mult mai puțin timp de fierbere decît cei clasici din făină de grîu. Ai mei, de exemplu, sunt gata în două minute.
  4. Stingi focul și condimentezi - sare, piper, poate niște fulgi de chili dacă vrei să fie picantă supa.
  5. Toci cilantro/pătrunjel și presari din belșug peste supă.
  6. Atunci cînd servești, adaugi direct în farfurie cîte o jumătate de avocado pentru fiecare porție și semințe de susan și cînepă.
Notes
Pe lîngă morvovi și cartofi, poți folosi orice alte legume ai la îndemînă. Eu nu găsesc aici rădăcinoase, de exemplu, dar sigur ar fi un plus.
Poți, de asemenea, să adaugi 1-2 linguri de legume deshidratate - cele care se vînd la pungi în Plafar, de exemplu, fără vreun adaos de conservanți sau sare.
Recipe by Elena Stanciu - Food & Wellness Coach at https://stage.underweb.ro/sph/supa-cu-de-toate-inclusiv-taitei-de-orez-gluten-free-cum-ar-veni/