Supă-cremă de sfeclă roșie
Author: 
Recipe type: Main
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 3
 
Ingredients
  • 2 sfecle mici
  • 1 ceapă albă mică
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 tijă țelină Apio
  • 1 cm ghimbir proaspăt
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri smîntînă
  • mărar proaspăt
  • sare și piper după gust
Instructions
  1. Pune o oală cu apă la fiert.
  2. Spală bine cele două sfecle - folosește un burete de sărmă sau o perie ca să iei toate resturile de pămînt de pe ele. Pune-le așa întregi în oala cu apă și lasă-le să fiarbă 15m.
  3. În aceeași oală, în același timp sau separat, pune să fiarbă doar 5 minute și tija de țelină.
  4. Scoate sfecla, las-o puțin să se răcorească și apoi îndepărtează coaja sub jetul de apă rece de la robinet (ca să nu te frigă, în caz că nu ai timp să aștepți pănî e rece). Taie ambele sfecle în 6-8 și pune-le într-un bol.
  5. Curăță ceapa și taie-o sferturi Arunc-o și pe ea în același bol.
  6. Stropește țelina și ceapa cu uleiul de măsline extra-virgin, întinde totul pe tavă. Pune alături și cățeii de usturoi.
  7. Dă la cuptor la 180 de grade pentru alte 15 minute.
  8. Scoate, lasă 5 minute la răcit. În timpul acesta poți da pe răzătoare 1cm de ghimbir proaspăt.
  9. Pune toate ingredientele în blender: sfecla, ceapa, cățeii de usturoi (dă coaja deoparte!), țelina Apio și ghimbirul. Amestecă pînă obții o cremă. Adaugă apă după preferință - cît de cremoasă sau lichidă vrei să fie supa.
  10. Sărează și piperează după gust.
  11. Servește cu smîntînă și mărar proaspăt tocat.
Recipe by Elena Stanciu - Food & Wellness Coach at https://stage.underweb.ro/sph/supa-crema-de-sfecla-rosie/