Pornește cuptorul la 180 grade Celsius. Întinde o foaie de copt pe tava de cuptor.
Spală bine roșiile și zucchini. Taie-le în felii de aprox. jumătate de centimetru. Zucchini, ca să iasă feliile mai mari, taie-i pe diagonală.
Curăță ceapa și taie-o rondele subțirele.
Pune uleiul de măsline într-un castron și adaugă feliile de legume. Mînjește-le bine pe ambele părți.
Compune lasanga pe tavă: un strat de zucchini, unul de roșii, unul de ceapă, iar zucchini, iar roșie.
Sărează, stropește cu încă puțin ulei de măsline și bagă la cuptor pentru 20 de minute.
Pune o linguriță-două d epesto pe farfurie și întinde-l ca să poți așeza lasagna peste el.
Înainte de a mînca, piperează după gust și ornează cu frunze proaspete de busuioc sau cimbru (eu am folosit cimbru pentru că nu aveam busuioc proaspăt și pentru că am o nouă obsesie). C
Recipe by Elena Stanciu - Food & Wellness Coach at https://stage.underweb.ro/sph/vegan-monday-lasagna-vegana-gata-in-30-de-minute/