Biscuiți fără gluten
Author: 
 
Ingredients
  • 4 ouă
  • 2 cups făină de orez
  • 1 cup făină de hrișcă
  • ⅓ cup semințe susan alb
  • 2 x ¼ cup semințe floarea-soarelui măcinate
  • ¼ cup semințe de in măcinate
  • ¼ cup semințe de dovleac măcinate
  • ⅓ cup ulei de cocos/unt topit/ulei de măsline/ghee (am încercat cu oricare fără diferențe notabile)
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță sare de Himalaya
  • 100ml apă călduță (posibil în România/Europa să fie nevoie de un pic mai mult pentru că este aerul mai uscat)
Instructions
  1. Amestecă toate ingredientele pînă obții o cocă molicică, nu foarte lipicioasă. Atenție, nu va fi elastică în absența glutenului! Dar nu este motiv de îngrijorare, coca se întinde foarte bine cu sucitorul.
  2. Întinde o foaie de copt, presară puțină făină de orez peste ea. Rupe o bucată de cocă de mărimea unui pumn și întinde-o bine cu sucitorul direct pe hîrtia de copt. Mie îmi place să fac acești biscuiți foarte subțiri dar nu este obligatoroiu, îi poți lăsa chiar la grosime de jumătate de centimetru.
  3. Odată ce ai întins aluatul, taie-l în forma dorită și transferă pe tava de copt.
  4. Coace la 200 de grade Celsius timp de 15-20 de minute (depinde de cît de groși sunt biscuiții).
  5. Repetă întinsul și coptul pînă termini tot aluatul.
  6. În cazul în care nu ai chef de atîta copt, poți împături surplusul de aluat în hîrtie de copt și păstra la congelator. Este posibil cînd îl scoți din congelator să necesite un pic de hidratare suplimentară - adaugă apă călduță puțin cîte puțin pînă obții consistență bună de rulat cu sucitorul.
Recipe by Elena Stanciu - Food & Wellness Coach at https://stage.underweb.ro/sph/viata-fara-gluten-o-reteta-de-crackers-gluten-free/