Numai ce mă pregăteam să-ți scriu despre o salată cu mult verde cînd am văzut pentru a nu știu cîta oară în arhivă fotografiile cu fajita de legume. Am rețeta asta în așteptare de aproximativ jumătate de an și dat fiind că aceasta a fost perioada în care m-am concentrat mai mult pe partea de consiliere nutrițională, am uitat și iar am uitat și iar am uitat. Pînă acum, că e păcat de bunătate de fel de mîncare să nu te bucuri și tu de el.

Fajita este un wrap, ai nevoie de tortilla pentru a o pregăti. Poți cumpăra din suprmarket ca să-ți fie mai ușor, preferabil să fie din făină integrală și să nu aibă ingrediente de pe lista neagăr: zahr adăugat, uleiuri hidrogenate. Ți-aș oferi cu drag o soluție home-made pentru tortilla dar nu am făcut niciodată așa ceva acasă. Este pe listă dar nu am apucat. În caz că vrei să te ferești de supermaret, ceea ce este minunat, poți îînlocui tortilla cu niște clătite simple mai grosuțe.

fajita-cu-legume-iuti-si-smantana-1000(4)

Înafară de chestiunea de mai sus, ai nevoie de 2 ardei grași roșii pe care-i tai fășii, o ceapă albă mai măricică tăiată solzi și cîteva ciuperci tăiate felii. Legumele astfel pregătite le tragi la tigaie pînă încep să se înmoaie. Folosește 2 linguri de ulei de măsline combinat cu o lingură de apă. Oprește-te cînd ceapa este molicică și transferă într-un bol. Sărează și piperează. Poți adăuga și ceva spicy dacă astfel dorești – fulgi de chili, un ardei iute tocat mărunt.

Ca să pregătești fajita trebuie să ungi tortilla cu smîntînă, să pui din amestecul de legume pregătit la tigaie, să mai adaugi după preferință cilantro sau pătrunjel tocat și poate un strop de zeamă de lămîie. Din cantitățile enționate mai sus ies 2 fajita generoase. Nu chiar ca o shaorma cu de toate, dar totuși, ceva să-ți prindă bine seara la cină.

Să ai poftă și să îți fie de bine!