Mic dejun hrănitor, gata în maxim 30 de minute (dacă ești începător în ale bucătăriei) și care nu necesită decît șapte ingrediente. Simplu și rapid, bogat în nutrienți (hello extra-doză de vitamina C din pătrunjel și ardei!), cu aport de proteină de calitate care nu-ți va crea fluctuații de glicemie pe parcursul dimineții și te va feri de poftele de dulce de la mijlocul după-amiezii.

Ingrediente de care ai nevoie pentru 2 porții

  • 3-4 roșii mari și zemoase
  • 2 ardei grași, pot fi capia sau gogoșari
  • 4 ouă de țară/organice
  • 3 linguri ulei de măsline extra-virgin
  • 1 legătură de pătrunjel
  • sare & piper după gustul propriu

Ce trebuie să faci

  • Speli legumele, tai roșiile cuburi și ardeii felii subțiri.
  • Încălzești uleiul de măsline și pui la sotat legumele. Amesteci bine.
  • Dacă roșiile nu sunt foarte zemoase, poți adăuga un pic de apă sau supă de legume. Pui capacul și lași 5-7 minute.
  • Verifici periodic să nu cumva să scadă lichidul prea mult și să se ardă compoziția.
  • După cele 7 minute, formezi patru lăcașuri în patul de roșii și ardei, spargi cîte un ou în fiecare și lași shakshuka pe foc pînă se gătesc ouăle conform preferinței tale. Pentru că nu am niciodată răbdare, eu la acest pas acopăr tigaia și gătesc ouăle la foc nișel mai iute (3-4 minute). Iau capacul apoi și las să scadă totul bine încă 4-5 minute (tip în care nu-mi iau ochii de pe tigaie).
  • Odată ce sunt ouăle făcute, poți săra și pipera. Nu uita de pătrunjel – makes the world of a difference!

Asta a fost tot, ai micul dejun gata pentru tine și partener(ă).

Să îți fie de bine!