Mă știi cît de mult îmi plac lucrurile simple și rapide cînd e vorba despre bucătărie și gătit. Cu rețeta de față cred că mi-am depășit orice record. Este atît de ușor de pus în aplicare și atît de gustoasă, că nici mie nu-mi vine a crede. Serios, nici nu știu exact ce aș putea să-ți spun decît fă rețeta și ai să te convingi singur!

Le-am zis paste verzi nu pentru că pastele în sine ar avea vreun ingredient de această culoare, ci pentru că le-am ornat cu tot felul de bunătăți verzi – spanac, mazăre, cilantro. Poți să combini și tu la fel sau să schimbi după ce ai prin casă – zucchini proaspeți sigur merg foarte bine, pătrunjel în loc de cilantro, florete de broccoli…you get the drill, verde să fie totul pentru că verde înseamnă bogăție de nutrienți.

paste-fara-gluten-cu-spanac-si-mazare-1-6

În cazul de față – spanacul folosit de mine (1 cup) îmi aduce după cum urmează:

  • vitamina A – 2813 IU (56% din aportul necesar zilnic)
  • vitamina K – 145 mcg (181%)
  • acid folic  – 58mcg (15%)
  • calciu
  • magneziu
  • sodiu
  • omega-3 – 41 mg

Mazărea verde (1cup) adaugă:

  • vitamina A – 1282 IU (26%)
  • vitamina K – 41,4 mcg (52%)
  • vitamina C – 22,7 mg (38%)
  • acid folic – 101 mcg (25%)
  • fier, magneziu, fosfor, potasiu, mangan, cupru

Asta ca să numesc doar cîteva dintre bunătățile cu care vin la pachet cele două ingrediente verzi folosite de mine. Mai sunt și altele, dacă vrei să le afli singur, folosește un site precum acesta.

Rețeta de față este gata în 5-6 minute. Nu glumesc! Este posibil în funcție de pastele pe care alegi să le folosești, să îți ia 12-15 minute, ceea ce mi se pare un timp foarte bun dat find gustul delicios pe care îl obții la final. Am folosit în total 9 ingrediente, incluzînd aici și condimentele. Pastele sunt motivul pentru care timpul de pregătire la mine a fost atît de mic – am găsit paste de orez brun, care cereau numai 2 minute de fierbere. Mazărea a fiert tot atît, iar restul pînă la 6 minute a fost timpul în care am scurs pastele, am combinat ingredientele și am condimentat.

paste-fara-gluten-cu-spanac-si-mazare-1-7

Ca să faci și tu minunea asta, ai nevoie de:

  • 100g paste de orez sau de orice altceva preferi
  • 1 lingură generoasă de smîntînă
  • 1 cup spanac baby sau spanac normal rupt cu mîna în bucăți mai mici
  • 1 cup mazăre verde
  • cîteva fire de cilantro sau pătrunjel tocate mărunt
  • 1 praf de chili
  • 1 lingură de ulei de măsline extra-virgin
  • sare și piper după gust

Trebuie să fierbi pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, să le scurgi bine și apoi să le amesteci cu ingredientele mai sus menționate. La final sărezi și piperezi după propriul gust și aia este.

Să-ți fie de bine!