Avocado este un fruct magic. Are textură și gust diferit în funcție de stadiul de coacere, poate fi mîncat în felurite chipuri și poate servi ca ingredient pentru atît de multe mîncăruri sau deserturi! Îl iubesc cînd e doar puțin copt și îl pot tăia felii și pune pe o felie de pîine integrală cu sare și piper, îmi place și cînd e suficient de moale cît să-l pasez cu furculița și să-l amestec într-un guacamole delicios. Îl ador cînd poate fi amestecat la blender cu praf de cacao și miere pentru a se transforma în cel mai fin mousse vegan de ciocolată!

În varianta de astăzi avocado servește tot la blender pentru a face o cremă, un substiut minunat pentru orice sos alb de brînză te-ai gîndi vreodată să pui peste pastele tale preferate. L-am amestecat bine cu ceva praz călit, i-am dat cîtiva stropi de sare de Himalaya și aia a fost.

Ah, scuze, nu m-am exprimat bine – nu i-am dat eu efectiv, eu am stat și am indicat în stînga și-n dreapta pentru că rețeta de față a fost pusă în practică de la cap la coadă de către Brăduț. Cine mă urmărește pe Facebook cred că știe deja că s-a băgat peste mine în bucătărie de curînd, dornic să învețe să gătească una alta. Pastele de față sunt al doilea fel de mîncare pe care l-a făcut singur și au ieșit delicioase!

paste vegane cu crema de avocado

În plus sunt perfecte pentru a intra în categoria #VeganMonday – durează mai puțin de 30 de minute și ai nevoie de doar 9 ingrediente pentru a le pregăti. Fie, dacă ești cel mai începător dintre începători (imposibil, de altfel, ăsta este chiar Brăduț) este posibil să îți 40 de minute. Tot e bine, zic, că începător fiind te apuci să-ți pregătești singur o masă caldă și vegană pe deasupra!

Paste cu cremă de avocado & praz
Author: 
Recipe type: Main
Cuisine: Italian, Vegan
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 2
 
Ingredients
  • 1 avocado copt
  • 1 fir de praz tăiat rondele fine
  • 200g din pastele tale preferate
  • 80g zucchini tocat cubulețe mici
  • 5 roșii cherry tăiate jumătăți
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper Cayenne
  • pătrunjel/cilantro proaspăt tocat
Instructions
  1. Într-o oală mare pune la fiert 1,5l apă împreună cu o linguriță de sare. Cînd dă în clocot adaugă pastele și fierbe conform instrucțiunilor de pe pachet pînă sunt făcute al dente.
  2. Între timp taie prazul rondele și călește-l 5 minute într-o lingură de ulei de măsline. Cînd e gata pune-l deoparte încă 5 minute ca să se răcorescă puțin.
  3. Amestecă în blender prazul călit cu avocado pînă obții o pastă cremoasă. Sărează după gust.
  4. Cînd ai pastele gata, transferă-le într-o strecurătoare largă și dă-le rapid sub un jet de apă. Odată scurse bine, pune-le deoparte într-un bol larg.
  5. Încinge o lingură de ulei de măsline și călește dovlecelul și roșiile la foc iute vreme de 5 minute sau pînă încep să capete o culoare aurie pe alocuri.
  6. Amestecă bine pastele cu legumele astfel călite și cu crema de praz și avocado.
  7. Adaugă sare dacă simți nevoia și un praf de piper Cayenne.
  8. Servește cu pătrunjel sau cilantro proaspăt tocat.

Cu drag de hrană și de viață,