Acum cîteva luni postam pe blog două rețete cu dovleac plăcintar – ceva rar întîlnit în Thailanda, dar de care mă bucur foarte mult cînd reușesc să găsesc. Îmi amintește de România, de toamnă și culorile ei minunate, de aromele care se învîrt în aer de dimineață pînă seara. Săptămînile trecute am profitat de faptul că mă învîrt pe meleaguri natale și am făcut o supă de dovleac super-super-bună.

Tot secretul stă în faptul că am copt ingredientele. Toate. Nu am călit, nu am fiert, le-am băgat pe toate la cuptor și le-am lăsat acolo pînă unele chiar au ajuns negre pe cîte o parte. Dacă încerci și ți se întîmplă și ție nu te speria, nu da deoparte. Ține tot și amestecă la blender, rezultatul va avea o aromă de afumătură foarte interesantă.

supa-dovleac-1000(3)

Reteta de față este una demnă de rubrica #VeganMonday – are nevoie de 10 ingrediente și este gata în aproximativ 30 de minute.

Supă cremă de dovleac
Author: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 4
 
Ingredients
  • 1 dovleac plăcintar de mărime medie
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 5 căței de usturoi
  • 1 rădăcină de păstîrnac
  • cîteva funze de salvie
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • 300ml de apă sau supă de legume (poți adăuga mai multă dacă nu vrei să fie foarte cremoasă supa)
Instructions
  1. Curăță toate ingredientele și taiete-le cuburi (dovleac, morcov, păstîrnac, ceapă).
  2. Usturoiul lasă-l în coajă.
  3. Pune totul în tavă, presară sare, piper, ulei de măsline și dă la cuptor 15-20 de minute la 220 de grade.
  4. Cînd legumele sunt coapte scoate-le și lasă-le să se răcorească.
  5. Transferă totul în blender, adaugă apa/supa și amestecă totul bine.
  6. Servește cu piper proaspăt măcinat și/sau frunze de salvie verzi.

Sper să îți placă și să îți fie de bine!