Fiecare vizită în România îmi permite să mă bucur de două chestii pe care le iubesc mult și de care nu am parte prea des în Thailanda: brînză și vin. Sigur, le găsesc și acolo dar sunt de multe ori de o calitate mult mai slabă decît ceea ce pot cumpăra în România și la niște prețuri exagerat de mari din cauza unor taxe de import pe care statul thailandez le aplică produselor destinate străinilor. Așa că ori de cîte ori #suntacasă* I overdose on both of them. Kidding. Not. Kidding.

Mă rog, glumesc și nu prea. Să zicem că mă bucur de amîndouă din plin, fără să fac excese. Cu brînza exageram pînă acum vreo doi ani cînd am observat că după vizitele în România aveam probleme cu tenul, era mult mai încărcat, chestie care 11 luni pe an cît trăiesc în Thailanda, nu se întîmplă. Am corelat asta cu un consum excesiv de brînzeturi, am redus și a fost bine.

Despre vin, ce să zic, sunt crescută la Panciu, îmi curge prin vene, nu pot să trăiesc fără. Cînd sunt pe plaiurile natale mă bucur de un pahar, două. Uneori și un pahar la masa de prînz dacă ies cu prietenii în weekend. Fără excese, fără regrete.

zucchini-la-cuptor-1000(4)

Revenind la brînză, că ea este legată de subiectul zilei – am dat iama în parmezan și l-am combinat pentru această rețetă cu zucchini-dragostea-mea pentru o caserolă delicioasă la cuptor. Este o rețetă simplă și rapidă, gata în 30 de minute, ideală pentru o cină din timpul săptămînii cînd vii obosit de la birou și nu ai chef să gătești ore în șir. Rezultatul este foarte sățios și aromat. Dacă faci o cantitate mai mare poți ține resturile de la cină pentru a doua zi la birou – mîncarea este la fel de bună și reîncălzită cîteva minute la cuptorul cu microunde.

Eu am servit acești zucchini copți cu roșii și parmezan împreună cu couscous aromat cu rozmarin și zeamă de lime. Nu e musai să faci la fel, deși este o combinație minunată. Poți alege orez integral sau crackers sau nimic dacă asta ți-e pofta.

Ai nevoie de doar 8 ingrediente pe care le găsești în orice Mega de la colț de stradă și totul durează 30 de minute.

Zucchini cu roșii & parmezan
Author: 
Recipe type: Main
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 4
 
Ingredients
  • 2 zucchini de mărime medie
  • 20-25 de roșii cherry
  • 7 căței de usturoi
  • 1 mînă de pătrunjel proaspăt tocat
  • 1 ceașcă de parmezan ras
  • sare și piper după gust
  • 1 lingură de ulei de măsline
Instructions
  1. Încinge cuptorul la 180 de grade Celsius.
  2. Spală zucchini și taie-i cuburi.
  3. Spală și roșiile și înjumătățește-le.
  4. Curăță usturoiul și toacă-l grosier.
  5. Rade parmezanul dacă nu l-ai cumpărat deja ras.
  6. Toacă pătrunjelul.
  7. Amestecă toate acestea într-un bol mare, sărează și piperează după gustul tău.
  8. Unge un vas de yena cu ulei de măsline, pune tot amestecul în vas și dă la cuptor.
  9. Coace vreme de 25 de minute dacă îți place ca zucchini să fie încă puțin tari sau 35 de minute dacă vrei ca legumele să se înmoaie bine. Parmezanul ar trebui să capete o culoare aurie.

Cu drag de hrană și de viață,