Pare că am abandonat blogul în ultimele zile, dar vă asigur că nu este așa. Am fost un pic ocupată înafara internetului cu diverse proiecte, dintre care unul food-related doar că altfel decît cum v-am obișnuit. Am avut imensa bucurie ca un resort din Chiang Mai să-mi încredințeze mie sarcina de a le fotografie diverse feluri de mîncare thailandeze.

Dacă a fi fotograf profesionist înseamnă să fi mers la școală, să ai cele mai sofisticate aparate și obiective, să te pricepi pînă la ultimul detaliu la Photoshop, atunci eu nu sunt unul. Îmi place să fac fotografii, însă, și în timp am învățat de una singură sau cu ajutorul lui Brad cum să le fac din ce în ce mai bine.

Fotografiile cu mîncare sunt printre preferatele mele. Mi se pare magie pură să reușești să surprinzi texturi și culori, să pui felurile de mîncare în contexte care le avantajează și la final să reușești să arăți lumii ceva apetisant. Mie nu îmi iese mereu, la fel cum nu îmi ies toate rețetele pe care le încerc. Dar perseverez zi de zi pentru că văd diferența dintre fotografiile pe care sunt capabilă să le fac astăzi versus cele din 2009 cînd am început acest blog.

Vă las mai jos cîteva dintre capodoperele recente, sper să vă placă. Dacă vrei să citești mai mult despre Thailanda mergi pe Tedoo.ro. Dacă vrei mai multe informații from behind the scene despre mîncarea thai, intră să citești acest articol.

green-curry-1000(3)

chicken-with-cashew-nuts-1000(2)

phad-thai-1000(5)

khao-soi-1000(3)

spring-rolls-1000(4)

tom-gha-khai-1000(2)

green-curry-1000(2)